Wie zijn wij?

De Groot Scholing & Zorg is opgericht door Corine de Groot.

Meer dan 30 jaar geleden heeft ze de in-service opleiding tot verpleegkundige afgerond.  Begonnen in het St Joannes de Deo Ziekenhuis en later overgestapt naar het Delfzicht Ziekenhuis (nu Ommelander Ziekenhuis Groep).

Altijd leergierig en op zoek naar verdieping heeft ze diverse opleidingen in het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl met succes behaald; Obstetrie/Gynaecologie opleiding, Spoed Eisende Hulp-opleiding en de Oncologie Aantekening.  Na 20 jaar in een algemeen ziekenhuis wilde zij zich verder ontwikkelen en koos voor ‘de wijk’.

Inmiddels werkt Corine alweer meer dan 10 jaar “in de wijk”. Het vaste contract is opgezegd en de focus is nu gericht op het lesgeven.

Op oproepbasis werkt Corine nog steeds in de wijk. De feeling met het vak is voor haar heel belangrijk: “het blijft voor mij van belang om te weten wat er in de wijk en in de zorg speelt, juist daardoor kan ik de cursisten begrijpen en kan ik alles goed uitleggen. Ik weet hoe het er in de praktijk werkelijk aan toe gaat.”

Corine de Groot is een ervaren, BIG geregistreerde verpleegkundige. Ze heeft een zeer brede kennis. Deze kennis wilde ze uitdragen aan andere verpleegkundigen en verzorgenden en zo is de Groot Scholing & Zorg ontstaan.

Corine geeft diverse lessen verpleegtechnische handelingen (voorbehouden en risicovolle handelingen) + aanverwante onderwerpen voor verpleegkundigen en verzorgenden. Dit doet ze voor de Groot Scholing & Zorg alsmede voor diverse opdrachtgevers.
Daarnaast schrijft ze ook e-elearningen voor opdrachtgevers.

Corine kan het leren niet laten! In september 2019 is ze begonnen met de opleiding ‘Praktijkopleider in de Gezondheidszorg’ bij het Wenkebach Instituut (UMCG). Deze heeft ze in mei 2020 met een voldoende afgerond.
Elk jaar laat zij zich aftoetsen op haar verpleegtechnische Vaardigheden door een andere trainer.

Corine de Groot is enthousiast en dat is te merken bij haar lessen.
De cursussen zijn interactief, humorvol, afwisselend, niet standaard en natuurlijk leerzaam!

 

Wat vindt Corine belangrijk?

“De passie voor het werk en het overbrengen van kennis en de eigen ervaringen”. Ze wil de cursisten meegeven dat je nooit iets moet doen omdat we dat allemaal al jaren zo doen.

De Groot Scholing & Zorg wil op een leuke, humorvolle en interactieve manier de theorie en de handelingen bijscholen. Leren = leuk! 

 

Missie en Visie Onderwijs de Groot Scholing & Zorg

De scholingsdagen van de Groot Scholing & Zorg  worden gekenmerkt door:

* Een kleine groep; minimaal 5, maximaal 8 cursisten. Daardoor is er volop aandacht en kan je veel oefenen. Er is ook ook ruimte om extra te oefenen.
* Er is een ontspannen sfeer; er is volop ruimte om vragen te stellen. Je kan ervaringen uitwisselen met collega’s.

* De lessen worden gegeven door een docente die weet te stimuleren en motiveren
* De lessen zijn boeiend, humorvol, interactief en met diverse werkvormen
* De docent kijkt mee, vult aan, geeft tips, stelt verdiepende vragen en geeft feedback.

* Elk onderwerp start met een stukje theorie dat klassikaal besproken wordt, daarna gaat men in groepjes aan de slag om de handelingen te oefenen.
* Elk onderwerp heeft een eigen werkvorm, oefenen kan in een groepje, soms klassikaal, d.m.v. casuïstiek,d.m.v.toetsofquiz.
* De nieuwste ontwikkelingen m.b.t. een onderwerp op de lesdag worden behandeld
* De Groot Scholing & Zorg geeft voldoende aandacht voor een onderwerp op de lesdag.

* Aan het eind van de dag wordt er gezamenlijk afgesloten met een samenvatting waarin de leerervaringen worden besproken.
* Er is een mondelinge en schriftelijke evaluatie en er wordt tijd aangeboden om bepaalde oefeningen nog extra te oefenen.

* Je krijgt van de Groot Scholing & Zorg een handelingen kaart waarop de afgetoetste handelingen door de docent worden afgetekend. Handig voor in je agenda.

Heel belangrijk: De Groot Scholing & Zorg hecht veel waarde aan goede kwaliteit van de lesdag.

 

BIG-registratienummer: 19006841130

Benieuwd wat wij
voor u kunnen betekenen?