Wie zijn wij?

De Groot Scholing & Zorg is opgericht door Corine de Groot.

In 2017 is het bedrijf De Groot Scholing opgericht met als doel zorgprofessionals te scholen met als uitdaging:  leren = leuk.
Het doel uiteindelijk is, meer kwaliteit aan het bed.
Maar voordat het bedrijf werd opgericht is er een heel veel jaren aan eigen scholingen vooraf gegaan.

Meer dan 30 jaar geleden heeft Corine de in-service opleiding tot verpleegkundige afgerond.  Begonnen in het St Joannes de Deo Ziekenhuis en later overgestapt naar het Delfzicht Ziekenhuis (nu Ommelander Ziekenhuis Groep).

Altijd leergierig en op zoek naar verdieping heeft ze diverse opleidingen in het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl met succes behaald; Obstetrie/Gynaecologie opleiding, Spoed Eisende Hulp en de Oncologie Aantekening.  Na 20 jaar in een algemeen ziekenhuis wilde zij zich verder ontwikkelen en koos voor ‘de wijk’.
Na meer dan 10 jaar in de wijk te hebben gewerkt, o.a. voor Buurtzorg is ze daar afgelopen augustus 2020 mee gestopt. De focus is nu gericht op het lesgeven.

Corine de Groot is een ervaren, BIG geregistreerde verpleegkundige. Ze heeft een zeer brede kennis. Deze kennis wil ze uitdragen aan andere verpleegkundigen en verzorgenden en zo is de Groot Scholing & Zorg ontstaan.

Corine geeft zelf diverse lessen verpleegtechnische handelingen (voorbehouden en risicovolle handelingen) + de scholingen over Medicatie en Medicatieveiligheid.
Daarnaast schrijft ze ook e-elearningen voor opdrachtgevers en doet opdrachten voor externe bedrijven.

Corine kan het leren niet laten! In september 2019 is ze begonnen met de opleiding ‘Praktijkopleider in de Gezondheidszorg’ bij het Wenkebach Instituut (UMCG). Deze heeft ze in mei 2020 met een voldoende afgerond.
Elk jaar laat zij zich aftoetsen op haar verpleegtechnische Vaardigheden door een andere trainer.

 Wat vindt Corine belangrijk?
“De passie voor het werk en het overbrengen van kennis en de eigen ervaringen”. Ze wil de cursisten meegeven dat je nooit iets moet doen omdat we dat allemaal al jaren zo doen.
De lessen zijn actief, leerzaam en met een tikje humor.
” Ik ben enthousiast en dat probeer ik over te dragen op mijn cursisten”. Ik hoop altijd dat ze naar huis gaan met net dat beetje meer van wat ze verwacht hadden.

Corine is getrouwd en heeft 2 kinderen die inmiddels volwassen zijn en niet meer thuis wonen.
BIG-registratienummer: 19006841130

Benieuwd wat wij
voor u kunnen betekenen?